28.05.2022
Секрети приготування ідеальних пельменів! Ви точно здивуєтесь, прочитавши деякі пункти

Секрети приготування ідеальних пельменів! Ви точно здивуєтесь, прочитавши деякі пункти

На вихідних я люблю готувати страви, на які у мене немає часу у будні. Приготування пельменів – цілий ритуал для мене: і нерви заспокоює, і дає можливість поласувати домашньою їжею. Від магазинного варіанту ми відмовилися давно. Ті, хто пробував пельмені, зроблені своїми руками, зрозуміють чому.

Яке ж було моє здивування, коли я спробувала домашні пельмені свекра. Почнемо із зовнішнього вигляду: всі акуратні і цільні, жодного надриву. На смак – просто шедевр, з соковитим бульйоном всередині. Хоч я і ліплю пельмені не один рік, але відразу побігла за порадами до батька чоловіка. Ділюся з вами!

1. Пропорції інгредієнтів
Такі проблеми, як «гумове» тісто або розвалені при варінні пельмені беруть свій початок в неправильній кількості інгредієнтів. Щоб отримати цілісні пельмені, та ще й не зламати собі руки при розкочуванні тіста, ділюся золотими пропорціями. На 3 склянки борошна потрібно взяти 2/3 склянки води, 0,5 ч. Л. солі і одне яйце.

3. Поспіх з розкочуванням тіста
Звичайно, поласувати пельменями хочеться якомога швидше. Але не поспішайте розгортати тісто відразу після замісу. Навряд чи у вас вийде ідеально тонке тісто. Більш того, при варінні пельмені будуть розвалюватися. Куди краще буде накрити тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник хоча б на годину. За цей час виробиться глютен, а працювати з ним буде легко.

4. Багато начинки
Безумовно, ви помічали, що в магазинних пельменях часто скупляться з начинкою. Тому при приготуванні домашнього частування ми цю помилку хочемо виправити, наповнивши тісто максимально. Але забагато фаршу теж не добре, він сприятиме розриву пельменів при варінні. До того ж всередині повинно залишатися місце для соковитого бульйону.

5. Одразу варити
Свіже тісто може легко розвалитися. Рекомендую перед варінням заморозити пельмені, щоб тісто стало твердим. Тоді ви отримаєте цільні пельмені з начинкою, а не розварену масу.

6. Занурення в холодну воду
Це всім відоме правило, але я все-таки нагадаю. Не занурюйте пельмені в холодну воду! Дочекайтеся, поки вода в каструлі закипить, і тільки потім висипайте пельмені. Тоді вони не будуть злипатися і рватися.

7. Занадто багато пельменів
Якщо ви вирішили приготувати пельмені на велику компанію, не засипайте їх відразу все в каструлю. Занадто велика кількість заморожених пельменів знизить температуру води, і ви зіткнетеся з проблемою, описаною в попередньому пункті.

8. Не зливати воду
Не втрачайте пильності навіть тоді, коли пельмені вже готові! Остання помилка, яку здійснюють багато господинь – не зливати повністю воду. Відразу ж відкиньте пельмені на друшляк. Інакше додане масло змішається з залишками води і вийде несмачне місиво.

Приготування пельменів – хоч і нескладне завдання, але воно має декілька секретів, про які можуть не знати навіть господині з досвідом. До того ж рецепти з інтернету радять нам то одне, то інше. Складно зрозуміти, як же правильно їх готувати. А у вас є секрети смачних пельменів? Поділіться досвідом з іншими господинями в коментарях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.