Посолити оселедець в домашніх умовах нескладно, до того ж існує багато різних рецептів. Зверніть увагу, що рибу потрібно купувати з товстою спинкою (жирну). Якщо вона заморожена, то перед засоленням її слід повністю розморозити.
Як засолити оселедець: рецепт 1
Для маринаду:
- Вода кип’ячена – 1 склянка
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Перець чорний горошком
- Лавровий лист або кілька.
- Сіль – за смаком.
Як готувати:
Все закип’ятити, остудити і додати трохи оцту. Покласти оселедець, прикрити щільно кришкою і витримати при кімнатній температурі 4-5 годин, потім в холодильнику ще годин 5, а краще залишити на ніч.
Як засолити оселедець: рецепт 2
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Лавровий лист
- Перець чорний горошком
- Кардамон
- Часник
- Гвоздика – 1-2 квітки.
Як готувати:
Всі інгредієнти довести до кипіння і остудити. Залити оселедець так, щоб він весь був покритий маринадом. Ємність відразу поставити в холодильник (взимку – можна на балкон). Через дві доби оселедець готовий.
Як засолити оселедець: рецепт 3
Для розсолу:
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 1 л (приблизно на 2-3 оселедця).
Як готувати:
Всі інгредієнти довести до кипіння і остудити. У остиглий розсіл покласти рибу на 1 добу.
Цим способом можна солити не тільки оселедець, але і скумбрію.
Як засолити оселедець: рецепт 4
Для розсолу:
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Кип’ячена вода – 0,5 л
- Лавровий лист
- Запашний перець горошком
- Коріандр
Як готувати:
Сіль і цукор розчинити в гарячій кип’яченій воді, додати лавровий лист, запашний перець горошком і коріандр (бубочки). Все остудити. Оселедець нарізати середніми шматочками, укласти в миску, залити охолодженим маринадом. Закрити тарілкою, зверху поставити як прес банку з водою і на 1 добу залишити в прохолодному місці.
Як засолити оселедець: рецепт 5
Для розсолу:
- Кип’ячена вода – 1 л
- Сіль – 5 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 2-3 шт
- Запашний перець горошком – 1 ч.л.
- Суха гірчиця – 1 ст.л.
Як готувати:
Непотрошену рибу розкласти по 3-літрових банках і залити розсолом. Коли розсіл вже залитий в банку, покласти зверху 1 столову ложку сухої гірчиці.