26.05.2022
Домашній рецепт квасу на дріжджах

Домашній рецепт квасу на дріжджах

Важко уявити собі літо без холодного та смачного квасу. В якості магазинних виробів не завжди можна бути впевненим, а ось квас, приготований вашими руками точно буде не тільки смачним, але і корисним.

Інгредієнти:
· Вода – 5 л.;
· Цикорій без смакових добавок – 2 ст. л.;
· Лимонна кислота – 1 ч. Л.;
· Цукор – 650 гр.;
· Дріжджі – 6 гр.;

Спосіб приготування:
1. У холодній воді з’єднуємо цукор, цикорій та лимонну кислоту. Добре перемішуємо інгредієнти поки вони не розчиняться у воді.
2. Отриману суміш ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, забираємо з вогню та даємо остигнути до кімнатної температури.
3. В суміш додаємо 6 гр. дріжджів та настоюємо протягом 3-4 годин. Має утворитись піна. Тоді потрібно спробувати напій на смак.
4. Далі розливаємо квас у тару та ставимо в холодильник до охолодження. Готово!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.