28.05.2022
Дуже смачний та ніжний торт «Спартак». Покроковий рецепт

Дуже смачний та ніжний торт «Спартак». Покроковий рецепт

Кому може не сподобатись поєднання заварного масляного крему та шоколадно-медових коржів? Це дуже смачно та ніжно. Багато господинь помилково думають, що торт «Спартак» важкий у приготуванні, але це зовсім не так. Якщо робити все покроково за рецептом – точно все вийде!

Інгредієнти:
• 400 гр. пшеничного борошна;
• 150 гр. цукру;
• 4 ст. л. какао-порошку;
• 4 ст. л. меду;
• 2 яйця;
• 100 гр. масла
• 1 ч. л. розпушувача;
• 1 ч. л. харчової соди;

Інгредієнти для крему:
• 100 гр. пшеничного борошна;
• 10 гр. ваніліну;
• 500 мл. молока;
• 200 гр. масла;
• 2 яйця;
• 150 гр. цукру;

Інгредієнти для глазурі;
• 50 мл. молока;
• 100 гр. цукру;
• 3 ст. л. какао-порошку;
• 50 гр. масла;

Спосіб приготування:
1. Просіюємо борошно, розпушувач тіста та какао.
2. У мисці зміщуємо цукор, масло та мед. Розігріваємо суміш на водяній бані, повинна бути однорідна консистенція.
3. Збиваємо яйця та додаємо до суміші. Туди ж додаємо соду. Варимо інгредієнти 10 хвилин постійно перемішуючи. Готову суміш змішуємо з борошном, розпушувачем та какао-порошком.
4. Замішуємо тісто та розділяємо його на 8 частин. Обгортуємо кожну частину харчовою плівкою та на 20 хвилин ставимо в холодильник.
5. Дістаємо тісто з холодильника та розкачуємо кожну частину. Розміри повинні бути однакові. Корж кладемо на застелене пергаментом деко для випікання та робимо дірочки зубочисткою по всьому периметру коржа.
6. Кожен корж випікати потрібно приблизно 8 хвилин при 180-ти градусах. Попередньо розігрійте духовку. Залишки від коржів не залишайте, вони пригодяться при оформленні готового торта.
7. Всі інгредієнти для глазурі перемішуємо.
8. Готуємо заварний крем: змішуємо борошно, яйця, ванілін, молоко та цукор. Ставимо на вогонь, а потім чекаємо, щоб крем загус. Даємо йому охолонути, а потім разом з маслом збиваємо міксером.
9. Коржі перемащуємо заварним кремом, зверху поливаємо глазур’ю та прикрашаємо крихтами з залишків коржів.
10. Торт ставимо в холодильник на 4 години. Готово! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.