25.06.2022
20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Хочеш зробити на зиму смачні заготовки? Не забудь про вишню у власному соку! Ароматну ягоду можна використовувати для приготування компотів, випічки, вареників або млинців. Розповідаємо 20 кращих рецептів!

Про це пише Мій Світ, за матералами Скарбничка рецептівhttps://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-8081940465322848&output=html&h=280&adk=162525094&adf=3170360846&pi=t.aa~a.1381849204~i.5~rp.4&w=580&fwrn=4&fwrnh=100&lmt=1625838227&num_ads=1&rafmt=1&armr=3&sem=mc&pwprc=8150543205&psa=1&ad_type=text_image&format=580×280&url=https%3A%2F%2Fmiysvit.pp.ua%2F20-prostyh-reczeptiv-vyshni-u-vlasnomu-soku-na-zymu%2F%3Ffbclid%3DIwAR1ap1YC6mIazsMhcche5YlI7ItuhPdxzvqyZg7JRv9vvLEKmB1kzjaSmEs&flash=0&fwr=0&pra=3&rh=145&rw=580&rpe=1&resp_fmts=3&wgl=1&fa=27&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMCIsIng4NiIsIiIsIjkxLjAuNDQ3Mi4xMjQiLFtdLG51bGwsbnVsbCxudWxsXQ..&dt=1625838227454&bpp=3&bdt=3199&idt=3&shv=r20210701&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Dcff4695ff430ea14-22f5f9fe61c80012%3AT%3D1623940386%3ART%3D1623940386%3AS%3DALNI_MZUatuYVQRFOG2rZnrVTg6Mnw3Ddw&prev_fmts=580×145%2C1200x280%2C0x0%2C524x400&nras=3&correlator=350572238466&frm=20&pv=1&ga_vid=1487483979.1623940388&ga_sid=1625838226&ga_hid=1417372672&ga_fc=0&u_tz=180&u_his=1&u_java=0&u_h=768&u_w=1366&u_ah=768&u_aw=1366&u_cd=24&u_nplug=3&u_nmime=4&adx=366&ady=1631&biw=1311&bih=655&scr_x=0&scr_y=0&eid=21066430%2C31061217%2C31061420&oid=3&pvsid=124037305010570&pem=888&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&eae=0&fc=384&brdim=-7%2C0%2C-7%2C0%2C1366%2C0%2C1382%2C775%2C1326%2C655&vis=1&rsz=%7C%7Cs%7C&abl=NS&fu=128&bc=31&ifi=7&uci=a!7&btvi=3&fsb=1&xpc=JgOPuLuRBD&p=https%3A//miysvit.pp.ua&dtd=43https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-8081940465322848&output=html&h=145&slotname=2431526457&adk=2435158204&adf=336338054&pi=t.ma~as.2431526457&w=580&fwrn=4&lmt=1625838226&rafmt=11&psa=1&format=580×145&url=https%3A%2F%2Fmiysvit.pp.ua%2F20-prostyh-reczeptiv-vyshni-u-vlasnomu-soku-na-zymu%2F%3Ffbclid%3DIwAR1ap1YC6mIazsMhcche5YlI7ItuhPdxzvqyZg7JRv9vvLEKmB1kzjaSmEs&flash=0&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMCIsIng4NiIsIiIsIjkxLjAuNDQ3Mi4xMjQiLFtdLG51bGwsbnVsbCxudWxsXQ..&dt=1625838225376&bpp=10&bdt=1121&idt=792&shv=r20210701&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Dcff4695ff430ea14-22f5f9fe61c80012%3AT%3D1623940386%3ART%3D1623940386%3AS%3DALNI_MZUatuYVQRFOG2rZnrVTg6Mnw3Ddw&correlator=350572238466&frm=20&pv=2&ga_vid=1487483979.1623940388&ga_sid=1625838226&ga_hid=1417372672&ga_fc=0&rplot=4&u_tz=180&u_his=1&u_java=0&u_h=768&u_w=1366&u_ah=768&u_aw=1366&u_cd=24&u_nplug=3&u_nmime=4&adx=366&ady=1631&biw=1311&bih=655&scr_x=0&scr_y=0&eid=21066430%2C31061217%2C31061420&oid=3&pvsid=124037305010570&pem=888&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&eae=0&fc=896&brdim=-7%2C0%2C-7%2C0%2C1366%2C0%2C1382%2C775%2C1326%2C655&vis=1&rsz=%7C%7CoeEbr%7C&abl=CS&pfx=0&cms=2&fu=128&bc=31&ifi=1&uci=a!1&btvi=1&fsb=1&xpc=A6RQjxtgbW&p=https%3A//miysvit.pp.ua&dtd=840

Щоб видалити черв’ячків, перед приготуванням замочи вишню на півгодини в солоній воді.

1. Вишня без кісточок у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 склянка цукру.

Приготування: вишню промий, обсуши і видали кісточки. Змішай ягоди з цукром, склади в чисті банки і залиш в теплі на годину. Простерилізуйте 15 хвилин і закатай.https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-8081940465322848&output=html&h=400&slotname=1560601322&adk=1622364968&adf=2524079374&pi=t.ma~as.1560601322&w=524&lmt=1625838226&psa=1&format=524×400&url=https%3A%2F%2Fmiysvit.pp.ua%2F20-prostyh-reczeptiv-vyshni-u-vlasnomu-soku-na-zymu%2F%3Ffbclid%3DIwAR1ap1YC6mIazsMhcche5YlI7ItuhPdxzvqyZg7JRv9vvLEKmB1kzjaSmEs&flash=0&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMCIsIng4NiIsIiIsIjkxLjAuNDQ3Mi4xMjQiLFtdLG51bGwsbnVsbCxudWxsXQ..&dt=1625838225386&bpp=5&bdt=1130&idt=865&shv=r20210701&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Dcff4695ff430ea14-22f5f9fe61c80012%3AT%3D1623940386%3ART%3D1623940386%3AS%3DALNI_MZUatuYVQRFOG2rZnrVTg6Mnw3Ddw&prev_fmts=580×145%2C1200x280%2C0x0&nras=2&correlator=350572238466&frm=20&pv=1&ga_vid=1487483979.1623940388&ga_sid=1625838226&ga_hid=1417372672&ga_fc=0&u_tz=180&u_his=1&u_java=0&u_h=768&u_w=1366&u_ah=768&u_aw=1366&u_cd=24&u_nplug=3&u_nmime=4&adx=394&ady=2519&biw=1311&bih=655&scr_x=0&scr_y=0&eid=21066430%2C31061217%2C31061420&oid=3&pvsid=124037305010570&pem=888&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&eae=0&fc=896&brdim=-7%2C0%2C-7%2C0%2C1366%2C0%2C1382%2C775%2C1326%2C655&vis=1&rsz=%7C%7CoeEbr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=0&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=2&fsb=1&xpc=nX2NZ3Wu3v&p=https%3A//miysvit.pp.ua&dtd=1343

2. Вишня з кісточками у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 250 г цукру.

Приготування: вишню перебери, промий і обсуши. Ягоди склади в банки разом з цукром і прибери в сторону на годину. Простерилізуй вишню 20 хвилин, закатай і переверни догори дном.

3. Вишня з лимонною кислотою

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 250 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню засип цукром і залиш на годину в теплі. На повільному вогні доведи до кипіння, провари 15 хвилин, поклади лимонну кислоту і вари ще 5 хвилин. Розклади по чистим банкам, закатай, загорни і вкутай теплим рушником.https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-8081940465322848&output=html&h=400&slotname=1560601322&adk=1622364968&adf=1454746675&pi=t.ma~as.1560601322&w=524&lmt=1625838248&psa=1&format=524×400&url=https%3A%2F%2Fmiysvit.pp.ua%2F20-prostyh-reczeptiv-vyshni-u-vlasnomu-soku-na-zymu%2F%3Ffbclid%3DIwAR1ap1YC6mIazsMhcche5YlI7ItuhPdxzvqyZg7JRv9vvLEKmB1kzjaSmEs&flash=0&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMCIsIng4NiIsIiIsIjkxLjAuNDQ3Mi4xMjQiLFtdLG51bGwsbnVsbCxudWxsXQ..&dt=1625838225391&bpp=1&bdt=1136&idt=1007&shv=r20210701&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Dcff4695ff430ea14-22f5f9fe61c80012%3AT%3D1623940386%3ART%3D1623940386%3AS%3DALNI_MZUatuYVQRFOG2rZnrVTg6Mnw3Ddw&prev_fmts=580×145%2C1200x280%2C0x0%2C524x400%2C580x280%2C1311x655&nras=4&correlator=350572238466&frm=20&pv=1&ga_vid=1487483979.1623940388&ga_sid=1625838226&ga_hid=1417372672&ga_fc=0&u_tz=180&u_his=1&u_java=0&u_h=768&u_w=1366&u_ah=768&u_aw=1366&u_cd=24&u_nplug=3&u_nmime=4&adx=394&ady=4967&biw=1311&bih=655&scr_x=0&scr_y=2372&eid=21066430%2C31061217%2C31061420&oid=3&psts=AGkb-H-rMomBFKmgAHjbmAuySzWU6dKpiE0WKvnBItIWsAyV3oT8mRbV8vTRPx-Fzo_uUUVRgh6qw9xt2q0%2CAGkb-H-k3rzKxC-5VZxKeDYgGivIrZ1DVsjxpaNY67eI7w7E2Ww8gWv_2A78ttKMayfT6JocYE_okulCsRyFSg%2CAGkb-H_vuWpyDoDkK-PEOUv4szgAuntcsZpuF6-PqCHtYvvN5r8-XZ1vM8AnuqkwEFsdTGtpnLoqz3rjfbWRrA&pvsid=124037305010570&pem=888&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&eae=0&fc=896&brdim=-7%2C0%2C-7%2C0%2C1366%2C0%2C1382%2C775%2C1326%2C655&vis=1&rsz=%7C%7CoeEbr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=0&bc=31&ifi=3&uci=a!3&btvi=4&fsb=1&xpc=6VIbpplmRw&p=https%3A//miysvit.pp.ua&dtd=23087

4. Вишня у власному соку без цукру

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні.

Приготування: Вишню промий, обсуши, склади в чисті банки і залиш на 1,5-2 години, щоб з’явився сік. Простерилізуй банки з ягодами 15 хвилин і закатай.

5. Вишня з лимонним соком на зиму

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 500 г цукру, 50 мл лимонного соку.

Приготування: вишню перебери, промий і обсуши. Склади ягоди в глибокий тазик, засип цукром, накрий кришкою і прибери в сторону на годину. На повільному вогні провари 15 хвилин, додай лимонний сік і через 10 хвилин розклади по банкам. Закатай, переверни догори дном і вкутай теплою ковдрою.

6. Вишня у власному соку в духовці

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 300 г цукру.

Приготування: підготовлену вишню змішай з цукром, розклади по банкам і прибери в сторону на півгодини. Постав банки з ягодами в духовку і прогрівай при температурі 120 градусів поки сік не заповнить їх до верху. Закатай і вкутай теплим рушником на добу.

7. Вишня з корицею у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру.

Приготування: вишню промий, обсуши, змішай з цукром, корицею і розклади по банкам. Накрий кришками і залиш на годину в теплі, щоб з’явився сік. Простерилізуй 20 хвилин і закатай.

8. Вишня, консервована з к0ньяком

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 200 мл коньяку, 300 мл води, 4 склянки цукру.

Приготування: скип’яти воду з цукром, поклади підготовлену вишню і провари 10 хвилин. Виклади вишню в стерилізовані банки, а сироп змішай з к0ньяком і додай у ягоди. Закатай, переверни догори дном і залиш в теплі на добу.

9. Варення з вишні з желатином

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточки, 400 г цукру, 2 ст.л. желатину.

Приготування: змішай желатин з цукром. Отриманою сумішшю засип вишню, накрий кришкою і залиш на 2 години. На повільному вогні провари масу 3 хвилини після закипання, розклади по банкам і закатай.

10. Перетерта вишня з цукром

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування: ягоди промий і обсуши. Видали кісточки і подрібни вишню в блендері. Змішай масу з цукром, лимонною кислотою і на повільному вогні провари 10 хвилин. Розклади в стерилізовані банки і закатай.

11. Перетерта вишня з желатином

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 50 г желатину.

Приготування: Вишню промий, видали кісточки і подрібни занурювальним блендером. Отриману масу провари 10 хвилин на повільному вогні. Змішай желатин з цукром і поклади в каструлю. Прогрій все разом 5 хвилин, розклади по банкам і закатай.

12. Вишня з агар-агаром

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1,5 кг цукру, 15 г агар-агар, 100 мл води.

Приготування: вишню промий, засип цукром в глибокому тазику і прибери на 2 години. Агар-агар змішай з водою і залиш на 10 хвилин набухати. На повільному вогні доведи вишню до кипіння і провари 8 хвилин. Тонкою цівкою влий воду з агар-агаром і вари ще 5 хвилин. Розлий по банках, закатай і переверни догори дном.

13. Ароматна вишня у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1800 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяна, пів палочки кориці, ванілін на кінчику ножа, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню змішай з цукром і залиш на годину, щоб з’явився сік. На повільному вогні доведи масу до кипіння і вари 5 хвилин. Всип перець, гвоздику, бадьян, корицю, ванілін і готуй 7 хвилин під кришкою. Розклади в підготовлену тару і закатай.

14. Вишня з апельсиновою цедрою у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 ст.л. апельсинової цедри, 400 г цукру.

Приготування: ягоди промий, обсуши, змішай з цедрою і цукром. Розклади масу по банках, простерилізуй 15 хвилин і закатай.

15. Варення з вишні з пектином

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 12 г пектину, 1 кг цукру.

Приготування: ягоди підготуй і пересип цукром, змішаним з пектином. Накрий кришкою і прибери в сторону на 3 години. На повільному вогні провари масу 10 хвилин, розклади по банкам і закатай.

16. Вишневе варення з шоколадом

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточок, 100 г гіркого шоколаду, 4 склянки цукру.

Приготування: вишню промий, засип цукром і прибери на ніч в холодильник. Вранці провари на повільному вогні 10 хвилин і остуди. Повтори процедуру двічі. Втретє додай розламаний на дрібні шматочки шоколад, провари 5 хвилин і розклади по банкам.

17. Вишневе варення з содою

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 2 г соди, 1 склянка цукру.

Приготування: вишню промий, видали кісточки і пропусти через м’ясорубку. Провари масу на повільному вогні 40 хвилин. Всип соду, цукор і продовжуй уварювати варення ще 40 хвилин. Розлий по чистим банкам і закатай.

18. Вишня з м’ятою у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 3 гілочки м’яти, 800 г цукру, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню засип цукром і залиш на ніч, щоб з’явився сік, після прокип’ятити 10 хвилин. Додай дрібно нарізану м’яту, лимонну кислоту і продовжуй готувати ще 5 хвилин. Гаряче варення розлий по банках і закатай.

19. Вишня, консервована у власному соку

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1200 г цукру, 3 ст.л. лимонного соку.

Приготування: у глибокій каструлі засип вишню цукром і залиш на 2-3 години. На повільному вогні провари ягоди 5 хвилин, вимкни і остуди. Через годину повтори дії, тільки вари вже 7 хвилин. Втретє додай лимонний сік, провари 10 хвилин, розклади по банкам і закатай.

20. Вишня у власному соку в мультиварці

20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму

Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1200 г цукрового піску.

Приготування: вишню підготуй і склади в чашу мультиварки разом з цукром. Закрий кришку і готуй на програмі «Тушкування» 2 години. Після звукового сигналу розклади варення по стерилізованим банкам і закатай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.