27.05.2022
Коржі, тісто і духовка для торта більше не потрібні. Беремо в основу печиво і витрачаємо на десерт 30 хвилин

Коржі, тісто і духовка для торта більше не потрібні. Беремо в основу печиво і витрачаємо на десерт 30 хвилин

Насичений смаком солодкий шоколадний торт готується за новим рецептом всього за 30 хвилин. Ні духовка, ні коржі, ні тісто не потрібні, ніякого желатину і інших добавок в нашому десерті немає: беремо в основу найпростіше печиво, трохи шоколаду і залишиться тільки охолодити.

Інгредієнти:

  • 200 грамів недорого печива,
  • 120 грамів вершкового масла,
  • 400 грамів маскарпоне,
  • 120 грамів темного шоколаду,
  • 110 мілілітрів теплих вершків,
  • 100 грамів білого шоколаду.

Приготування:

Печиво перекладаємо в чашу блендера. Туди ж додаємо 80 грамів розтопленого масла, столову ложку жирних вершків і перемелюємо все разом в дрібну крихту.

Отриману масу розподіляємо по застеленій пергаментом круглій формі для запікання і ущільнюємо кухонною лопаткою.

В окрему миску кладемо 400 грамів маскарпоне, додаємо 60 грамів вершкового масла кімнатної температури. Збиваємо міксером до твердих піків. Потім додаємо в ту ж миску 100 грамів розтопленого білого шоколаду і знову збиваємо.

Окремо міксером збиваємо 120 мілілітрів вершків жирністю не менше 36% і викладаємо цю суміш до попередньої. Розподіляємо все по основі в формі.

Зверху викладаємо ще печиво.

Топимо гіркий шоколад і виливаємо його останнім шаром.

Сам торт вже готовий. Дайте йому охолонути в холодильнику і можна подавати до столу.

Смачного! Поділитися з друзями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.